Leta i den här bloggen

torsdag 7 september 2023

Höstupptakt 2023

 Eftersom bloggredaktören mestadels befunnit sig över 16 mil från Petiknäs och föreningen Vävskälets vävstuga så har det varit glest med inlägg här.
Men nu lyckades det stämma att hon befann sig i grannskapet (Rengård) när det var dags för höstupptakt. Det var även i år en fest med surströmming på menyn. Flera medlemmar hade lyckats få tag på denna delikatess trots att den lokala butiken inte fick sig tilldelad någon burk av sitt grossistföretag. 


   13 förväntansfulla damer lät sig väl smaka av både huvudrätt och efterrätt. Tårtan hade Ann-Britt från Jörn bakat. (Det kanske kommer ett recept så småningom.)  Lokala ingredienser 
(ägg och jordgubbar) gjorde den extra god. Det var trevligt att få träffa allihop och önska dem lycka till med den fortsatta uppgiften att sprida vävkunskap. Vi hoppas på att få fortsätta med våra studiecirklar och att det fortsatt kommer att finnas medel till hjälp med hyra av lokaler runt om i landet. 
Det kan inte nog ofta påpekas hur viktig insats landets ( företrädesvis) damer 60+ gör för att bevara och utveckla vävkonsten. Skulle vilja kalla dem riktiga Kulturtanter! 
Nu åker bloggredaktören tillbaks till Umeå och lämnar alla lockande vävstolar. Hon hann inte väva färdigt tyget som planerat och hoppas få återkomma nästa vår.


 Men en pläd som kommit tillbaks från berederiet i Bjurholm fick hon med sig. De övriga damerna hade redan hunnit starta en ny plädväv i vackra färger. Och fler planeras. Plädar är en uppskattad present till barn och barnbarn och ett fint sätt att stötta fårägare och spinnerier. Det behövs ju material och de flesta har inte egna får. Inslaget till denna gåsögonpläd är köpt av (fd) fårägare från grannbyn Svansele. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar