Leta i den här bloggen

söndag 27 september 2020

Efter revolutionen

Hittills har våra träffar i höst bestått av omflyttning, sortering, städning och samtal. Vi har haft svårigheter att komma fram till våra vävstolar efter att vår lokaltillgång har minskats ner. Men det kommer att bli bra till slut intalar vi oss.  Vi har förstås olika förmågor, och en del av oss ( undertecknad t. ex.) har svårare för omvälvande förändringar utan full kontroll över processen.
Gunnel har spikat, skruvat och satt upp hyllor, samt klätt lådor med tyg, så vi på ett lätt sätt ska förstå vilka färger mattrasorna har i respektive låda. Väggen kan ju också betraktas som en konstinstallation med lite god vilja. 


Men visst var det nyttigt att gå igenom våra gemensamma tillgångar. Vi inser att vi antingen behöver leva i åtskilliga hundra år, eller också få en starkt utökad medlemskår, ifall vi ska kunna förbruka vårt material under överskådlig tid. 

Nu ser vi snart "ljuset i tunneln" och kan kanske börja planera för nya vävuppsättningar. Några vävar finns ju kvar sen i våras, så ingen ska behöva känna sig arbetslös. Vi har också fortfarande fler vävstolar än medlemmar i föreningen, så vi välkomnar alla som är intresserade av att lära sig väva, eller kanske redan kan väva och vill vara med i gemenskapen i vår förening Vävskälet. Anmäl ditt intresse här eller på vår hemsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar