Leta i den här bloggen

söndag 1 oktober 2017

Igång igen

Så har äntligen "sommaren" gått och vi får samlas i vävstugan igen. Sommaren här uppe i norr har haft mycket övrigt att önska i år. Det verkar också som att vintern ska bli både kall och snörik, av mängden rönnbär att döma. Så mycket bättre att ha en inomhusaktivitet som är oberoende av väder och vind. 

På väg till vävstugan passerar jag Skellefteälven

Utsikt från vävstugan
Inspirerade av höstens färger varpar vi en väv i cottolin. Garnet är från föreningens gemensamma pott, som vi fått eller köpt av damer som slutat väva. Därför är det svårt att veta åldern på garnet, så det blev en utmaning för medlemmarna som skötte pådragningen , när det visade sig att vissa trådar var sköra. 


Vi håller tummarna för att det ska bli en bra väv i alla fall. Det bär oss emot att kasta garn i soporna. Återkommer med rapporter om resultatet.  

I lördags fick vi besök av fjorton damer från en systerförening i Skellefteå: Nordanå Vävstugeförening. Det var trevligt att få bjuda på fika och utbyta erfarenheter från vävmässan i Växjö. Glömde i hastigheten att ta fram min mobil och fotografera besökarna. Hoppas dom förlåter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar