Leta i den här bloggen

måndag 2 december 2013

Knutar i väven

Riksförenigen för handvävning har temat "Knutar i Väven " 2012-2014. Hade inga direkta planer på att bidra med något, men den väv jag nu kämpar med verkar fylla kriteriet.
Varpade en sjalväv av lite blandade ull- och silkegarner och tog även med ett turkosfärgat angoragarn jag köpt på en vävmässa för några år sen. Men det skulle visa sig ödesdigert. Det höll att varpa men inte i väven! Vet inte hur många trådar jag lagat hittills, och bara kommit någon decimeter. Kanske är det straffet för att jag använder angoragarn av okänt ursprung. Hade varit bättre att jag spunnit upp den egna angoraullen. Men tiden räcker ju inte alltid till allt man skulle vilja hinna. 
Något bättre gick det efter att jag penslat på en "välling". Jag fick receptet av min kompis Ulla : 1 msk vetemjöl, 1 msk salt, 1 msk potatismjöl, 1 l vatten vispa koka upp och låt svalna.
Tur att inte varpen är så lång. Hade beräknat till två sjalar, men får jag en som går att använda så får jag vara nöjd. men en lär sig ju alltid något av ens misstag. Nu vet jag att det aldrig skadar att kolla dragfastheten på garnet innan varpning.